1. SMS marketing
  2. »
  3. Noutăţi
  4. »
  5. SMS-uri clasice vs SMS-uri Rich Media (RCS Business)
rcs business sms romania

SMS-uri clasice vs SMS-uri Rich Media (RCS Business)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Timp de citire: 4 minute

Milioane de companii se bazează pe SMS pentru a comunica clienților ultimele noutăți și oferte. SMS-ul clasic, deși eficient, nu reușește să creeze experiențe suficient de interactive și memorabile. O inovație în Marketingul prin SMS este standardul RCS care permite expedierea de mesaje Rich Media. 

În cele ce urmează, vom detalia caracteristicile și avantajele fiecărei opțiuni.

SMS-urile Clasice – Less is More 

Reticența de a apela la SMS Marketing include faptul că SMS-ul clasic de 160 caractere pare că nu lasă loc suficient pentru a convinge clienții să cumpere. Dar este total opusul, după cum ne arată statisticile și experiența în domeniu. Important este ce incluzi în mesaj. SMS-ul te obligă să selectezi cele mai importante apeluri la acțiune și cele mai importante beneficii.  Rezultatele se obțin rapid și cu o investiție financiară mică față de alte strategii de marketing.  

SMS-ul rămâne cea mai eficientă formă de comunicare pe care o are la dispoziție un brand. SMS-urile au rate de deschidere mult mai mari decât e-mailul și alte forme de comunicare, cu până la 99%, și sunt citite în cel mult trei minute.

SMS-ul este forma de comunicare nr. 1 când vine vorba de mesaje tranzacționale sau informații importante: alerte privind soldul contului bancar, mesaje de resetare a parolei, parole unice pentru autentificare în 2 pași, confirmări rezervări bilete, confirmări programări medicale, actualizări privind livrarea unui colet.

Este, de asemenea, un canal eficient pentru mesaje promoționale: reduceri și oferte, produse noi, servicii noi, concursuri cu trageri la sorți, recuperarea coșurilor abandonate. În medie, SMS-ul are o rată de conversie cu 200% mai mare decât alte strategii de marketing digital. Mai ales dacă SMS-urile includ linkuri scurte, brand-uite.

Cu toate acestea, într-un SMS clasic poți include doar text, adrese URL sau Short URL și emoji. Iar pentru unele campanii de marketing nu e suficient. 

RCS Business Messaging – Mai mult decât SMS-uri Rich Media

RCS (Rich Communication Services) este un protocol partajat între operatorii de telefonie mobilă și telefoanele Android. Nu este nevoie ca utilizatorii să descarce o aplicație: totul se află în setările standard ale smartphone-urilor Android.

După cum sugerează și numele, oferă o formă de comunicare mult mai bogată decât tehnologiile vechi precum SMS și MMS. Standardul RCS (Rich Communication Services) îmbunătățește mesageria clasică cu funcții avansate: fotografii și videoclipuri HD, carusele cu produse sau opțiuni, butoane configurabile, hărți, chatbots, mesaje < 8000 de caractere.

Cu mesageria RCS, preinstalată pe telefoanele Android, experiența mobilă a utilizatorilor devine una înalt personalizată. 

Serviciul RCS Business marchează o evoluție în Marketingul prin SMS. Spre deosebire de SMS-urile clasice, notificările RCS Business au un engagement de până la 20 de ori mai mare.

RCS Business poate ajuta la restabilirea încrederii în mesagerie. Expeditorii pot fi verificați, similar cu bifa albastră pe care o vedeți în dreptul conturilor de pe rețelele sociale, astfel încât un destinatar poate avea încredere că un mesaj a venit de la acel brand.

RCS sau SMS?

Pare o alegere evidentă? În anumite privințe, este, în altele, nu. De fapt, nu e despre RCS sau SMS, ci despre cum să le integrezi pe ambele! În timp ce SMS-ul clasic este mai la îndemână pentru mesajele tranzacționale (parole, notificări comenzi), SMS-ul Rich Media tip RCS Business Messaging este ideal pentru mesaje promoționale (reduceri, produse noi, oferte, programări).

Notificările RCS Business, deși mai avantajoase decât SMS-urile clasice, nu sunt încă utilizate la saturație, prin urmare, acționează acum pentru a ieși în evidență printre competitori.

Trimite notificări și mesaje promoționale în masă

Ai 3 opțiuni pentru a trimite mesaje SMS sau RCS Business în masă, către sute, mii sau zeci de mii de clienți în același timp:

  • Platforma online sendSMS – creează cont gratuit aici. Încarci lista de contacte, segmentezi lista, scrii mesajele, programezi sau expediezi pe loc SMS-ul către sute, mii sau sute de mii de contacte aproape instantaneu. Tot din platformă generezi linkuri scurte și coduri QR. Utilizarea platformei este gratuită și plătești doar creditele consumate.
  • Pluginuri SMS gratuite. Am dezvoltat module SMS native, no-code, pentru cele mai populare platforme din lume și din România, precum Magento, Woocommerce, PrestaShop, Shopify, Hubspot, Zapier, Gomag și altele. Vezi aici lista completă.
  • SMS API. Pentru funcţionalităţi extinse și automatizare conectezi platforma sendSMS la aplicația companiei tale și gestionezi toate interacțiunile cu clienții dintr-un singur loc. Pentru integrări API, apelează la partenerii noștri IT.

 

Dacă dorești să oferi o experiență completă, combinând ambele canale de comunicare, nu ezita să ne contactezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *