1. SMS marketing
  2. »
  3. SMS Length Calculator

SMS LENGHT CALCULATOR

SMS text messages are encoded using 7-bit characters you can send up to 160 characters in a single SMS message. When sending Unicode SMS messages, you can only send 70 characters per single SMS message.

SMS parts Chars used Chars in SMS Encoding
1 0 160 7bit

Detailed view

Message content missing

Did you know?

  • If you use a standard GSM 03.38-character set, single text messages are limited to 160 characters, including spaces. The maximum length of a text message is 918 characters including spaces.
  • For such languages as Russian, Arabic, or Chinese will restrict your message to a maximum of 70 characters per SMS.

Stiati ca?

Daca utilizati un set standard GSM (03.38) de caractere, mesajele text unice sunt limitate la 160 de caractere, inclusiv spatiile. Lungimea maxima a unui mesaj text este de 918 de caractere, inclusiv spatiile.

Lungimea mesajului pentru codarea pe 7 biți este de până la 160 de caractere

Pentru limbi precum Rusa, Araba sau Chineza, va veti limita mesajul la maxim 70 de caractere pe SMS.

Legenda

Caracter normal 7biti, prezent in setul GSM

Caracter Escape 0x1B; necesita accesul caracterelor |^€{}`{``}`~

User Defined Header (UDH). Necesar la concatenarea mesajelor mai lungi de 160 caractere

Caracter prezent in setul GSM, codat Unicode

Character care nu este present in setul GMS, oblige utilizarea Unicode

CODIFICAREA 7-BIT

Cea mai frecvent utilizata pentru mesajele cu set de caractere GSM 03.38. In acest alfabet de 7 biti puteti utiliza doar urmtoarele caractere:

Exista, de asemenea, cateva caractere în Tabelul de Extindere GSM 03.38 care poate fi utilizat pentru costul a doua caractere prin prefixul caracterelor escape ESC (0x1B):| ^ € { } [ ] ~

Lungimea mesajului pentru codarea pe 7 biti este de pana la 160 de caractere.

Codificarea UNICODE

Codarea Unicode (UCS-2) accepta o gama mai mare de caractere si limbi in comparatie cu alfabetul limitat de codificare de 7biti.

Daca mesajul dvs. contine caractere care nu sunt enumerate in alfabetuli 7 biti, codificarea UCS-2 este utilizata automat. In acest caz, fiecare mesaj ocupa mult mai mult spatiu, astfel lungimea mesajului este redusa la 70 de caractere.

MESAJE COMPUSE DIN MAI MULTE PARTI

Cand lungimea mesajului depaseste 160 de caractere in cazul codarii pe 7 biti (sau 70 de caractere pentru codarea UCS-2), mesajul este impartit în mai multe SMS-uri separate trimise in aceasi maniera in telefon.

Pentru a putea comasa mesajele pe telefon, pentru fiecare mesaj este setat un antet special (UDH), care specifica ordinea si mesajul la care apartin fiecare parte. Datorita acestui UDH special, lungimea fiecarui mesaj combinat pe 7 biti este redus la 153 de caractere (67 de caractere pentru UCS-2).

VREI MAI MULTE INFORMATII DESPRE PRODUSELE SI SERVICIILE SENDSMS?

Iti stam la dispozitie pentru orice intrebare.