1. SMS marketing
  2. »
  3. CALCULATOR SMS

CALCULATOR SMS

Mesajele SMS sunt codificate folosind caractere 7 biți, puteți trimite până la 160 de caractere într-un singur mesaj SMS. Când trimiteți mesaje SMS Unicode, puteți trimite numai 70 de caractere per mesaj SMS.

Parti SMS Caractere folosite Caractere in SMS Encoding
1 0 160 7bit

Vizualizare detaliata

Mesajul este gol

Stiati ca?

  • Daca utilizati un set standard GSM (03.38) de caractere, mesajele text unice sunt limitate la 160 de caractere, inclusiv spatiile. Lungimea maxima a unui mesaj text este de 918 de caractere, inclusiv spatiile.
  • Lungimea mesajului pentru codarea pe 7 biți este de până la 160 de caractere.
  • Pentru limbi precum Rusa, Araba sau Chineza, va veti limita mesajul la maxim 70 de caractere pe SMS.

Stiati ca?

Daca utilizati un set standard GSM (03.38) de caractere, mesajele text unice sunt limitate la 160 de caractere, inclusiv spatiile. Lungimea maxima a unui mesaj text este de 918 de caractere, inclusiv spatiile.

Lungimea mesajului pentru codarea pe 7 biți este de până la 160 de caractere

Pentru limbi precum Rusa, Araba sau Chineza, va veti limita mesajul la maxim 70 de caractere pe SMS.

Legenda

Caracter normal 7biti, prezent in setul GSM

Caracter Escape 0x1B; necesita accesul caracterelor |^€{}`{``}`~

User Defined Header (UDH). Necesar la concatenarea mesajelor mai lungi de 160 caractere

Caracter prezent in setul GSM, codat Unicode

Character care nu este present in setul GMS, oblige utilizarea Unicode

CODIFICAREA 7-BIT

Cea mai frecvent utilizata pentru mesajele cu set de caractere GSM 03.38. In acest alfabet de 7 biti puteti utiliza doar urmtoarele caractere:

Exista, de asemenea, cateva caractere în Tabelul de Extindere GSM 03.38 care poate fi utilizat pentru costul a doua caractere prin prefixul caracterelor escape ESC (0x1B):| ^ € { } [ ] ~

Lungimea mesajului pentru codarea pe 7 biti este de pana la 160 de caractere.

Codificarea UNICODE

Codarea Unicode (UCS-2) accepta o gama mai mare de caractere si limbi in comparatie cu alfabetul limitat de codificare de 7biti.

Daca mesajul dvs. contine caractere care nu sunt enumerate in alfabetuli 7 biti, codificarea UCS-2 este utilizata automat. In acest caz, fiecare mesaj ocupa mult mai mult spatiu, astfel lungimea mesajului este redusa la 70 de caractere.

MESAJE COMPUSE DIN MAI MULTE PARTI

Cand lungimea mesajului depaseste 160 de caractere in cazul codarii pe 7 biti (sau 70 de caractere pentru codarea UCS-2), mesajul este impartit în mai multe SMS-uri separate trimise in aceasi maniera in telefon.

Pentru a putea comasa mesajele pe telefon, pentru fiecare mesaj este setat un antet special (UDH), care specifica ordinea si mesajul la care apartin fiecare parte. Datorita acestui UDH special, lungimea fiecarui mesaj combinat pe 7 biti este redus la 153 de caractere (67 de caractere pentru UCS-2).

VREI MAI MULTE INFORMAȚII DESPRE PRODUSELE ȘI SERVICIILE sendSMS?

Îți stăm la dispoziție pentru orice întrebare.