1. SMS marketing
  2. »
  3. Noutăţi

Procesele logistice devin instrumente puternice de marketing, printr-un nou parteneriat încheiat de Postis și SendSMS

Timp de citire: 4 minute

București, 15 ianuarie 2021

Pentru compania de Marketing prin SMS și Mobile Advertising SendSMS, anul 2021 începe cu definitivarea unui parteneriat cu Postis, primul startup LogTech din România, companie ce a fost listată în Top 10 furnizori europeni de soluții pentru sectorul logistic ai anului 2020.

Ca urmare a modificărilor survenite în comportamentul cumpărătorilor și utilizarea pe o scară tot mai largă, pentru o gamă de produse tot mai variată, a canalelor de vânzare online, procesele de logistică și livrare capătă o importanță strategică pentru retaileri și relația  brandurilor cu clienții lor. Excelența operațională, diversificarea soluțiilor de livrare, transparența totală și comunicarea permanentă cu clienții pe parcursul întregii experiențe de cumpărare sunt factori determinanți pentru succesul vânzării prin canale digitale și loializarea cumpărătorilor. (mai mult…)

Toți operatorii și-au îmbunătățit acoperirea cu semnal de voce mobilă în 2020

Timp de citire: 3 minute

Am finalizat o nouă campanie de verificare a acoperirii cu semnal de voce mobilă, care a avut rezultate îmbucurătoare: acoperirea cu servicii de telefonie mobilă la nivelul populației a crescut semnificativ. În ciuda contextului dificil care a marcat acest an, pe fondul intensificării utilizării serviciilor de comunicații electronice, operatorii au investit masiv în reţele, iar rezultatele sunt evidente. Creșterea acoperirii se poate vedea și în platforma aisemnal.ro, care a fost actualizată cu noile măsurători și permite acum și vizualizarea evoluției de la un an la altul. Totodată, utilizatorii aisemnal.ro pot consulta și acoperirea cumulată cu servicii mobile într-o anumită zonă a țării sau chiar la nivelul întregii țări“, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM.

ANCOM a finalizat recent ce-a de-a treia campanie de verificare a acoperirii cu semnal de voce mobilă pe teritoriul României, în urma căreia un singur operator de servicii de telefonie mobilă a fost sancționat pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire de 98% din populația României. (mai mult…)

sendSMS_ro si Integromat

SendSMS încheie un parteneriat cu Integromat. Un nou pas în domeniul automatizării software

Timp de citire: 2 minute

Suntem bucuroși să anunțăm parteneriatul cu Integromat – cea mai avansată platformă de automatizare online.

Aplicația de notificări multichannel SendSMS poate fi conectată cu alte sute de aplicații, pentru a automatiza la cel mai înalt nivel procesele din cadrul platformei Integromat.

Povestea din spatele Integromat 

În activitatea de zi cu zi a afacerilor mijlocii și mari se utilizează multiple aplicații și servicii, precum E-mail, Google Drive, Slack, Dropbox, Facebook, chat bots, platforme ecommerce, CRM-uri, dispozitive mobile. 

Fiecare servește unui scop precis, precum înregistrarea clienților în baza de date, trimiterea de e-mailuri și SMS-uri către clienți, atribuirea de taskuri echipei interne, notificarea colaboratorilor, editarea documentelor interne, realizarea rapoartelor de activitate, realizarea și livrarea rapoartelor statistice s.a.m.d.

Cum ar fi să poți conecta toate aceste aplicații și programe și să sincronizezi datele, fără ajutorul unui programator? Ceea ce în urmă cu ceva ani părea SF, acum e posibil cu ajutorul platformei Integromat! 

Integromat este cea mai avansată platformă de automatizare online. Integromat automatizează procesele pe care managerii și angajații le realizează în prezent manual. Nu numai că este capabilă să conecteze aplicații, dar poate transfera și transforma date.  (mai mult…)

metode colectare numere telefon SMS Marketing&Advertising

5 metode de colectare a numerelor de telefon pentru campaniile SMS Marketing

Timp de citire: 4 minute

În mod normal, orice companie ar trebui să aibă propria bază de date care să cuprindă date minime de contact pentru clienții existenți și cei potențiali. 

Dacă ești conștient de avantajele marketingul prin SMS, dar nu ai o bază de date cu numere de telefon ori cea existentă este prea mică, ia în considerare aceste 4 modalități de colectare a numerelor de telefon:

  1. Prin intermediul propriului site
  2. Printr-o campanie promoțională
  3. Prin concursuri
  4. Prin e-mail marketing
  5. Campanii de mobile advertising pe bazele de date ale operatorilor GSM

(mai mult…)

Strategie de supraviețuire în Pandemie pentru Serviciile Alimentare: SMS Marketing

Timp de citire: 4 minute

Pandemia COVID 19 a afectat întreaga lume și a produs multe schimbări în viața oamenilor de zi cu zi și în lumea business. Unele afaceri au fost afectate de pandemie, altele au înflorit. Mai mult ca oricând, am conștientizat cât de important este să ai o prezență online și o bază cu datele de contact ale clienților.

Cantinele, fast-food-urile, restaurantele, pizzeriile, care se bazau pe amplasarea fizică strategică, au putut ține legătura cu clienții lor prin intermediul website-ului, prin Facebook, E-mail sau prin SMS. 

Industria serviciilor alimentare /food delivery s-a concentrat în acest an pe:

  • ridicarea personală a comenzii (take away): clientul cumpără online și merge la locație pentru a-și ridica comanda. 
  • livrarea la domiciliu: clientul comandă online sau la telefon produsele dorite și le primește acasă.

Unele afaceri au fost luate total prin surprindere de pandemie, neavând deloc o prezență online, dar au avut totuși la dispoziție o bază de date cu numerele de telefon ale clienților care au comandat în trecut. 

Un SMS trimis în bulk către baza de date, pentru a anunță clienții că afacerea s-a reorientat pe livrarea mâncării la domiciliu și pentru a-i îndemna să țină legătura pe Facebook, a făcut diferența între faliment și supraviețuire pentru unele afaceri. (mai mult…)

Roaming în Marea Britanie în condiții comerciale de la 1 ianuarie 2021

Timp de citire: 2 minute

Începând cu data de 1 ianuarie 2021 reglementările europene privind „Roam like at home” (RLAH) nu mai sunt obligatorii pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (inclusiv Gibraltar), ca urmare a încheierii perioadei de tranziție după retragerea acestei țări din Uniunea Europeană. Tarifele de roaming în Marea Britanie vor fi stabilite în continuare în condiții comerciale. ANCOM recomandă utilizatorilor români care vor călători în Marea Britanie să verifice în prealabil la furnizorul lor tarifele de roaming aplicabile.

Roaming în Marea Britanie după 1 ianuarie 2021

„Încetarea mecanismul „Roam like at home” în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021 înseamnă că operatorii telecom din România nu mai au obligația legală să ofere utilizatorilor roaming la tarife naționale în Marea Britanie. RLAH este un beneficiu garantat doar în interiorul Spațiului Economic European – bineînțeles, nu există o interdicție pentru furnizorii din România să păstreze în continuare Marea Britanie în sfera de aplicare RLAH, dar o astfel de decizie ține strict de strategia comercială a fiecărui furnizor. În orice caz, utilizatorii beneficiază de măsuri de protecție și în cazul călătoriilor în afara Uniunii Europene, precum mesajul de informare personalizat cu privire la tarifele de roaming aplicabile în statul vizitat sau atenționarea cu privire la atingerea plafonului financiar de 50 de Euro, fără TVA, pentru volumul de date consumat în roaming.” a declarat Eduard LOVIN, vicepreședinte ANCOM.

Roaming în Spațiul Economic European (SEE)

Începând cu data de 15 iunie 2017, utilizatorii români care călătoresc ocazional în țările din Spațiul Economic European (SEE – Uniunea Europeană, Norvegia, Islanda și Liechtenstein) beneficiază de mecanismul „Roam like at home”, în baza căruia sunt tarifați pentru serviciul de roaming ca și cum ar fi un consum efectuat în România, în afara propriei rețele, în măsura în care acesta nu depășește limitele unei utilizări rezonabile.

Furnizorii pot stabili anumite condiții de utilizare a serviciului de roaming în UE/SEE (politica de utilizare rezonabilă) pentru a preveni folosirea abuzivă sau anormală a acestui serviciu în alte scopuri decât cele pentru călătorii ocazionale în afara României, de exemplu în scopul de a preveni roaming-ul permanent în UE/SEE.

În Infocentrul ANCOM, cu ajutorul Calculatorului de date, utilizatorii pot afla volumul de date ce poate fi consumat în roaming fără costuri suplimentare, pe teritoriul UE/SEE, dacă li se aplică o limită pentru utilizarea rezonabilă. Rezultatele din Calculatorul de date nu sunt valabile și pentru utilizatorii RCS&RDS, această societate fiind autorizată de ANCOM, în conformitate cu regulamentele europene, să aplice anumite suprataxe pentru serviciile de roaming în UE/SEE.

Sursa: ancom.ro

Deții un magazin online? Profită de avantajele Marketingului prin SMS!

Timp de citire: 2 minute

 Deții un magazin online? Cum îți notifici clienții despre statusul comenzii? Cum îi anunți pe cei care au comandat în trecut că ai lansat noi promoții?  

Probabil că apelezi la e-mail, dar află că SMS-ul are o performanță de 6-7 ori mai bună decât e-mailul. 

Rata de deschidere a SMS-urilor este de 5 ori mai mare decât cea a e-mailurilor. 

90% din mesajele SMS sunt citite în cel mult 3 minute de la primire, în timp ce e-mailurile pot “zace” cu zilele în inboxul sau spamul clienților. Nu știu tu, dar eu încă am e-mailuri necitite în inbox, de care sper să am timp weekendul ăsta. SMS-ul este scurt și concis, astfel că îmi pot rupe 5 secunde din timp pentru a-l citi.  

Rezultatele unei Campanii de Notificări prin SMS sau ale unei campanii Publicitare prin SMS sunt ușor măsurabile. Raportarea este imediată. (mai mult…)

crestere vanzari ecommerce

Secretul unei Campanii de succes în Ecommerce. Cum să lansezi o campanie de reduceri de succes?

Timp de citire: 4 minute

 Cum să crești vânzările în magazinul tău online? Cum să lansezi o campanie de reduceri de succes? De ce unele campanii au mai mult succes decât altele?  

 În goana după clienți noi, uităm de cei existenți. Tu cum ții legătura cu cei care au cumpărat din magazinul tău online în trecut? Cum îi faci să revină pe site?   

Probabil că apelezi la e-mail marketing, dar află că SMS-ul are o performanță de 6-7 ori mai bună decât e-mailul. Și un open rate de 98%, față de 20% în cazul e-mailului. 90% din mesajele SMS sunt citite în cel mult 3 minute de la primire.  

Mesajele SMS au o rată de răspuns de 45%, în timp ce e-mailurile au o rată de doar 8%.

Interacțiunea este, de asemenea, mult mai mare în cazul mesajelor SMS cu link-uri, cu o rată de click de 36% pentru SMS și doar 3,4% pentru e-mail. (mai mult…)

marketing sms - crestere vanzari online

Cea mai rapidă metodă de a crește vânzările online

Timp de citire: 3 minute

 

Strategiile de marketing digital sunt destul de complexe. Dar lucrurile pot și ar trebui să fie simple, targetate și eficiente.

Dacă vrei rapid vânzări pentru un magazin online recent lansat, atunci vei apela la publicitatea plătită PPC, fie că vorbim de Google Ads sau Facebook Ads. Nu ai timp să aștepți să își facă optimizările SEO efectul. Și nici nu ai o bază de date cu e-mailuri pentru a face email marketing.

Ai trecut forțat din offline în online. Ai deja o bază de date cu mii de numere de telefon ale clienților care au făcut în trecut comenzi și rezervări. Cum îi anunți că, deși ai închis locația, ai acum un site și livrezi la domiciliu? Da, prin SMS.

Dacă ai un magazin online cu vechime și vrei să maximizezi vânzările într-o anumită perioadă cheie, precum Black Friday, atunci vei apela la un mix de marketing: E-mail Marketing, Google și Facebook Ads. Și te vei baza pe acțiunile SEO din trecut, care s-au fructificat între timp, și care iți mai și furnizează lead-uri pentru celelalte canale de marketing (remarketing). (mai mult…)

Psihologia SMS Marketing-ului

Timp de citire: 4 minute

Combinația puternică care face ca SMS unul dintre cele mai fiabile canale

Mesajele SMS nu mai sunt la fel de populare ca un canal P2P. Utilizăm Facebook Messenger, WhatsApp, Viber sau alte platforme OTT pentru interacțiunea zilnică, iar SMS-urile au devenit, pentru mulți dintre noi, un instrument pe care companiile îl folosesc pentru a comunica cu consumatorii. Prin urmare, primim mai puține mesaje și atunci când le primim, este mai mult o ocazie. Astfel, sentimentul de satisfacție este mai mare și crește și viteza cu care deschidem SMS-ul. Aceasta este o combinație puternică.

„Dopamina ne face curioși. Deoarece mesajele text sunt de obicei asociate cu recompense, nu putem rezista deschiderii unui SMS„ (mai mult…)