1. SMS marketing
  2. »
  3. Noutăţi
mobile marketing romania

Tendințe în marketingul mobil în 2021

Timp de citire: 5 minute

 

Conform celui mai recent raport Ancom, în România s-au înregistrat 20, 4 milioane de conexiuni active la internet mobil la sfârșitul lui 2020 (+3%), două treimi (13,6 milioane) fiind conexiuni 4G sau 5G (+13%). Traficul total de internet mobil a crescut cu 30% în 2020 față de 2019.

În 2020, traficul mediu de telefonie mobilă efectuat de un locuitor a fost de 5 ore și 8 minute/lună, respectiv de 30 SMS-uri/lună.

Nu e de mirare că Marketingul Mobil face parte din strategia marilor companii.

Mobile Marketing / Marketingul Mobil este un termen umbrelă care include site-uri mobile-friendly, apps,  conținut adaptat dispozitivelor mobile și mobile advertising – sms marketing, notificări push app etc.

Cel mai important aspect de reținut pentru oamenii de marketing este faptul că utilizatorii de telefoane inteligente au mai multe șanse să cumpere de la companiile care folosesc site-uri responsive și aplicații mobileAstfel, optimizarea site-urilor pentru mobil este deja obligatorie.

Este deja cunoscut faptul că mai mult de jumătate dintre clienți abandonează paginile web atunci când acestea se încarcă lent. De asemenea, se caută mereu noi modalități de a crește angajamentul pe mobil. În acest sens, marketerii de succes utilizează deja platforme automatizate de marketing, care le permit să externalizeze procese de business importante, cum ar fi segmentarea clienților, analiza comportamentală, automatizarea e-mailurilor și SMS-urilor, raportarea.

Pe scurt, companiile vor face eforturi și în 2021 pentru a găsi noi metode, canale și procese prin care să-și dezvolte și să-și îmbunătățească strategiile de marketing pe mobil. (mai mult…)

Pot operatorii sa refuze portarea numarului de telefon?

Timp de citire: 3 minute

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) subliniaza faptul ca furnizorii nu pot refuza utilizatorilor portarea numarului de telefon decat in anumite situatii stabilite de lege: daca cererea de portare nu este corect completata, datele de identificare a abonatului sunt incorecte sau nu corespund cu numarul a carui portare se solicita sau operatorul donor nu mai furnizeaza serviciul de telefonie prin intermediul numarului respectiv. Furnizorul la care se doreste portarea poate refuza portarea numarului numai in cazul in care nu furnizeaza tipul de serviciu solicitat de utilizator. (mai mult…)

statistici internet-telefonie-mobila-tv-romania-2020

Traficul de internet fix a crescut cu peste 50% in 2020

Timp de citire: 3 minute

„Datele statistice din comunicatii electronice pentru intregul an 2020 contin multe surprize: inversari de tendinte, abateri de la dinamica obisnuita, rasturnari ale unor clasamente istorice. Totodata, conform anticiparilor de la inceputul crizei sanitare, cererea de internet fix a atins noi recorduri, cu o crestere de 51% a traficului si 8% a conexiunilor. Trei patrimi din cresterea numarului de conexiuni produsa in 2020 a avut loc in rural si reflecta continuarea reducerii decalajului de conectivitate al Romaniei. Totusi, acest decalaj urban – rural ar putea fi substantial mai mic daca autoritatile locale si centrale ar lucra in mod real la simplificarea regimului de autorizare a lucrarilor de constructii si reducerea barierelor la extinderea retelelor in zonele mai putin atractive comercial. Sper ca toti decidentii politici si administrativi au inteles, in acest an marcat de pandemie, importanta deosebita a retelelor telecom, care au devenit esentiale, critice pentru aproape fiecare aspect al vietii economice si sociale.”, a declarat vicepresedintele ANCOM, Eduard LOVIN.

Iata cateva dintre cele mai relevante informatii cuprinse in raport:

Traficul de internet fix a inregistrat o crestere de 51%, cea mai mare din ultimii ani, in timp ce traficul de internet mobil a avut o crestere de 30%, mai mica comparativ cu anii precedenti. (mai mult…)

HubSpot_sendSMS - Copy

SendSMS – prima companie din România care dezvoltă un Modul SMS pentru HubSpot

Timp de citire: 2 minute

Știai că SMS-urile au o rată de deschidere de 98%? Știai că, de regulă, un SMS e citit în mai puțin de 90 de secunde?  Sau că rata de conversie a unei campanii SMS este cu 21% mai mare decât alte tipuri de campanii de marketing?

Dacă folosești unul dintre produsele HubSpot, știi deja că nu există funcționalități SMS incluse și că trebuie să instalezi un modul SMS dezvoltat de o terță parte. 

SendSMS.ro a dezvoltat un modul compatibil cu HubSpot, prin care poți trimite SMS-uri și mesaje multimedia către baza de date cu clienți potențiali, existenți și colaboratori, oriunde în lume s-ar afla aceștia.

SendSMS.ro este prima companie din România care dezvoltă un Modul SMS pentru HubSpot – unul dintre cele mai cunoscute CRM-uri din lume. (mai mult…)

notificari sms sector medical

Notificări SMS pentru Clinici și Cabinete Medicale

Timp de citire: 3 minute

Imaginează-ți următoarele scenarii:

  • Pacientul ajunge la programare și află că mai e un alt pacient programat la aceeași oră. 
  • Pacientul se învoiește de la muncă, străbate orașul până la sediul clinicii și când sosește află că medicul nu a putut veni. 
  • Pacienții uită de programare și medicii au mai multe ferestre libere într-o zi.

Câți clienți pierde cabinetul sau clinica dvs. din cauza comunicării ineficiente? Câți bani pierde practica dvs. din cauza neprezentărilor la programare?

Soluția? SMS-ul! Pe cât de simplu, pe-atât de eficient!  Un instrument excelent de marketing, vânzări, suport clienți pentru sectorul medical, indiferent că vorbim de spitale, clinici medicale, cabinete medicale individuale, cabinete stomatologice.

Un instrument care vă permite să construiți relații pe termen lung cu pacienții și să le mențineți nivelurile de satisfacție ridicate. (mai mult…)