1. SMS marketing
 2. »
 3. Noutăţi
 4. »
 5. Platforme de comunicații-ca-un-serviciu (CPaaS) – Ce sunt + Avantaje
CPaaS

Platforme de comunicații-ca-un-serviciu (CPaaS) – Ce sunt + Avantaje

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Timp de citire: 3 minute

sendSMS este una dintre cele mai fiabile platforme de comunicații-ca-un-serviciu din Europa. Prin sendSMS, ai acces la o aplicație web gratuită, la pluginuri și integrări gratuite, precum și API-uri și tehnologii de comunicații care îți vor permite să integrezi Voce, SMS, Chat, Video și E-mail în aplicația ta de afaceri.

Ce este și care sunt avantajele unei platforme de comunicații-ca-un-serviciu (CPaaS)?

Platformele de comunicații-ca-un-serviciu (CpaaS) permit companiilor să adauge diverse funcții de comunicare la aplicațiile lor de afaceri: voce, video, e-mail și SMS – toate implementate prin intermediul API-urilor de comunicare.

În loc să își construiască propria infrastructură de comunicații de la zero, companiile care folosesc API-uri bazate pe cloud, de la furnizorii CPaaS, adaugă funcții în timp real în aplicațiile lor, cu doar câteva linii de cod.  

Exemple de funcții CPaaS ce pot fi integrate în aplicația sau software-ul afacerii tale:

 • Mesaje vocale/video pentru a reaminti clienților despre diverse evenimente sau pentru a-i informa.
 • Notificări SMS tranzacționale (status comandă, parole, confirmări și programări) sau promoționale (reduceri sezoniere, noi produse sau servicii).
 • Notificări prin aplicații Chat, precum Viber, pentru mesaje promoționale de până la 1000 de caractere, cu un conținut îmbogățit (imagini, butoane interactive și linkuri).
 • Notificări RCS Business, trimise prin aplicația de mesaje Google RCS, integrată în orice smartphone Android, care permite mesaje de până la 1600 caractere și conținut media îmbogățit (fotografii, videoclipuri, audio și carusele, butoane configurabile, chatbots).
 • Click pentru apel sau chat online pentru a obține răspunsuri rapide sau sfaturi și recomandări despre produse.
 • Asistenți virtuali/ChatBots pentru a ghida clienții.  

Utilizarea unei platforme CPaaS îți oferă mai multe beneficii:

 • Comunicare eficientă, în timp real. CPaaS oferă posibilități de comunicare în timp real între clienți și reprezentanți. Clientul nu mai este nevoit să piardă timpul căutând pe site răspuns la o anumită întrebare/nelămurire. Îl poți ajuta în timp real.
 • Integrare ușoară cu aplicațiile existente. Cel mai mare beneficiu al CPaaS este, fără îndoială, ușurința cu care se poate integra în orice tip de aplicație deja existentă. Deoarece utilizează în principal API-uri, integritatea aplicației tale nu este compromisă.
 • Personalizat pentru nevoile tale. Poți alege 2-3 canale de comunicare potrivite pentru business-ul tău și clienții tăi sau multiple canale în funcție de specificul campaniei în curs (notificări prin SMS în funcție de locație, notificări prin Viber, ferestre conversaționale, notificări SMS Google RCS cu conținut media îmbogățit, mesaje IVR preînregistrate, E-mailuri). CPaaS oferă un nivel de personalizare care îți poate îndeplini oricare dintre aceste nevoi fără a te abona la o mulțime de servicii suplimentare pe care nu le vei folosi niciodată.
 • Economisești pe termen scurt, mediu și lung. Cu CPaaS economisești timp și bani. Nu trebuie să angajezi o întreagă echipă de programatori pentru a scrie și întreține o infrastructură de comunicare similară. Ci apelezi, punctual, la un partener IT pentru a integra API-urile necesare în software-ul pe care îl folosești deja. Odată ce automatizările sunt implementate, nu rămâne decât să supraveghezi procesul și să intervii, dacă sau când e cazul, pentru ajustări.
 • Scalabilitate ridicată. Dacă decizi mai târziu că vrei să adaugi, de exemplu, mesaje vocale la lista de servicii deja integrată, poți face acest lucru fără niciun fel de efort suplimentar. Sau, din contră, poți elimina o funcție învechită.  

            sendSMS este una dintre cele mai fiabile platforme de comunicații ca un serviciu (CPaaS) din Europa și “Cea mai bună platformă de mobile advertising din România” (European Enterprise Awards 2021). Activăm de 14 ani în sectorul SMS Marketing & Mobile Advertising. Acoperim peste 900 de rețele de telefonie din 171 de țări. Am creat peste 33 de module native și integrări no-code și low-code cu platforme de comerț electronic, CRM-uri, ERP-uri și integratori, cum ar fi Magento, PrestaShop, OpenCart, Woocommerce, Shopify, HubSpot, RPA UiPath, Monday.com, Zapier.  

Află mai multe despre noi: https://www.sendsms.ro/ro/despre-noi/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *