1. SMS marketing
 2. »
 3. Noutăţi
 4. »
 5. SMS API – Ce este, cum funcționează, cum îți dezvoltă afacerea
sms api sendsms

SMS API – Ce este, cum funcționează, cum îți dezvoltă afacerea

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 2,33 din 5)
Încarc...
Timp de citire: 3 minute

Ce este API?

Application Programming Interface, prescurtat API, este o interfață utilizată în comunicarea bidirecțională dintre diverse componente/aplicații software. 

Spre deosebire de interfața utilizatorilor, care conectează un computer cu/la o persoană, o interfață de programare a aplicațiilor (API) conectează computere sau programe între ele. API-ul nu este destinat spre o folosire directă de către utilizatorul final, ci de către un programator care îl încorporează într-un software. Un API este adesea alcătuit din diferite părți care acționează ca instrumente sau servicii.

Ce este SMS API?

SMS API este o interfață concepută special pentru SMS. Poți programa, automatiza cu ușurință un mesaj SMS folosind un API ca cel pe care îl avem la sendSMS.

Datorită confortului, ubicuității și ratelor foarte ridicate de deschidere, SMS-ul este piatra de temelie a comunicării automatizate în afaceri. Având în vedere importanța comunicării prin SMS în lumea afacerilor, toți programatorii ar trebui să fie familiarizați cu API și să știe cum să automatizeze notificările prin SMS.

SMS API în practică

Utilizarea unui SMS API îți poate stimula cu adevărat afacerea, făcând-o mai profesionistă și oferind clienților tăi o experiență mai bună, reducând în același timp volumul de lucru.

SMS-urile au o rată de deschidere de 99% și doar 1% spam.. SMS-urile sunt citite în cel mult 3 minute de la primire. Iar cele așteptate, imediat (ex. coduri, parole).

În medie, campaniile SMS au o rată de conversie cu 200% mai mare decât alte strategii de marketing digital. Iar prețul unei campanii SMS este mic și, evident, ROI-ul excelent!

Iată câteva exemple cu utilizările practice ale SMS API: 

 • Mementouri automate pentru întâlniri
 • Notificări privind comenzile și livrarea
 • Alerte și avertizări 
 • Promoții
 • Autentificare în 2 pași 

Să presupunem că deții un magazin online și dorești să trimiți un mesaj clienților de fiecare dată când plasează o comandă. Pentru a putea face acest lucru, poți utiliza API.

De îndată ce clientul apasă butonul “finalizare comandă”, scriptul detectează că a fost făcută o achiziție și trimite o solicitare către API-ul SMS, cu diferite date esențiale (număr de telefon, nume, dată, valoare comandă etc.), pentru a trimite un mesaj direct pe telefonul mobil al clientului. Acest lucru se întâmplă aproape instantaneu. În doar câteva secunde, mesajul va ajunge pe telefonul mobil al clientului.

Dacă oferi clienților sau angajaților tăi autentificarea în 2 pași printr-un cod unic (OTP)  transmis prin SMS, nu poți realiza acest lucru fără API.

Când oferi API-ului numărul de telefon mobil al unui utilizator, acesta va trimite imediat o parolă unică, formată dintr-o secvență de numere și caractere generate aleatoriu, numită OTP (One Time Password). Codul furnizat va putea fi apoi verificat automat, împreună cu autentificarea și cu orice alte acțiuni necesare logării. Unul dintre principalele avantaje ale utilizării parolelor unice este că acestea expiră după o anumită perioadă de timp, împiedicând hackerii să folosească în mod repetat date clasificate.

Fără prea mari bătăi de cap, poți crește securitatea site-urilor și aplicațiilor tale, activând autentificarea cu 2 sau mai mulți factori.  

Avantajele folosirii SMS-ului ca metodă suplimentară de autentificare includ: Implementarea ușoară (utilizatorii au mereu la îndemână telefonul mobil), Livrarea rapidă (99,98% din parolele unice OTP sunt livrate), Cost redus (nu necesită hardware suplimentar și implică o minimă mentenanță). În plus, dacă folosești 2FA cu OTP prin sendSMS, ai Conexiune world wide – acoperim peste 900 de operatori în peste 170 de țări și ai garanția ca mesajele sunt trimise direct în centrul de mesaje scurte al operatorilor GSM, fără intermediari ce pot sustrage date din mesajul respectiv (Certificat ISO 27001).

sendSMS.ro API

Integrezi o bază de date externă via API  sau îți conectezi aplicația/software-ul la platforma noastră prin HTTP(s) API, pentru a trimite SMS-uri în masă. 

Avantajele sendSMS API:

 •  Implementare simplă
 •  Livrare rapidă
 • Confirmare livrare & primire
 • Custom Sender ID
 •  HTTP Keep Alive
 •  Numere virtuale dedicate
 • PHP, Laravel, Java, Symfony
 • Asistență 24/7

Vrei să conectezi platforma sendSMS la aplicația/software-ul companiei tale și să gestionezi toate interacțiunile cu clienții dintr-un singur loc? Ai aici o listă de parteneri care cunosc API-ul, modulele și platforma sendSMS.ro și care te pot ajuta indiferent de complexitatea proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *