1. SMS marketing
  2. »
  3. Noutăţi
  4. »
  5. sendSMS este prezentă la Conferința Plenipotențiarilor UIT din România
Conferinta Plenipotentiarilor UIT din Romania 2022

sendSMS este prezentă la Conferința Plenipotențiarilor UIT din România

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Timp de citire: 4 minute

Conferința International Telecommunication Union a început ieri, 26 octombrie și până pe 14 octombrie au loc întâlniri zilnice la Palatul Parlamentului din București.

La Conferința Plenipotențiarilor sau “PP-22”, Liviu Băltoi, fondatorul sendSMS, este unul dintre delegații României.

Factorii de decizie din domeniul tehnologiei se reunesc să discute despre viitorul digital.

Conferinta Plenipotentiarilor UIT din Romania va alege viitoarea conducere a agentiei ONU si va decide calea de urmat pentru transformarea digitala globala. Cel mai inalt for decizional al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT) reuneste delegati din intreaga lume care urmaresc cooperarea si transformarea digitala pentru binele tuturor.

La cea de-a 21-a editie a Conferintei Plenipotentiarilor, sau “PP-22”, se va alege conducerea organizatiei – Secretarul-General, Secretarul-General Adjunct, respectiv Directorii Birourilor de Radiocomunicatii, Standardizare in telecomunicatii si Dezvoltare in telecomunicatii. De asemenea, vor avea loc alegeri pentru cele 12 locuri in Comitetul pentru Reglementari Radio si cele 48 de locuri in Consiliul UIT.

Retelele si tehnologiile digitale au ajutat miliarde de oameni din intreaga lume, facilitand afacerile, educatia, serviciile guvernamentale, comertul si interactiunile sociale in cele mai dificile etape ale pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, absorbtia internetului a incetinit in ultimul an, lasand 2,7 miliarde de oameni – sau o treime din populatia lumii – neconectata.

“Suntem in mijlocul unei revolutii digitale care faciliteaza si ofera mijloacele pentru dezvoltarea de noi industrii si servicii convergente, precum vehiculele inteligente, asistenta medicala, orase si case inteligente” a declarat Vice Prim-Ministrul Romaniei, domnul Sorin Grindeanu, in discursul sau de deschidere a PP-22.

“In acest moment de cotitura in dezvoltarea tehnologica, nu trebuie sa uitam ca principala noastra datorie este aceea de a respecta fiinta umana”, a adaugat el, subliniind necesitatea „de a proteja libertatea si prosperitatea generatiilor viitoare, in ale caror vieti tehnologiile emergente de astazi vor juca un rol determinant.”

UIT este agentia specializata a Natiunilor Unite pentru tehnologiile informatiei si comunicatiilor (TIC). In deschiderea Conferintei, luni, Secretarul-General al UIT, domnul Houlin Zhao, a subliniat ca trebuie intreprinse eforturi pentru a face tehnologia accesibila tuturor oamenilor din intreaga lume.

“Accesul echitabil la TIC nu este doar o responsabilitate morala, acesta este esential pentru prosperitatea si sustenabilitatea la nivel global,” a afirmat domnul Zhao, care a condus organizatia in ultimii opt ani. “Deciziile care vor fi luate la Bucuresti vor determina directia si prioritatile noastre in concordanta cu nevoile diverse si in continua evolutie ale membrilor UIT din intreaga lume, contribuind la conturarea viitorului societatii informationale atat in tarile dezvoltate, cat si in cele in curs de dezvoltare.”

Stimularea dezvoltarii digitale globale

Delegatii la Conferinta care este organizata odata la patru ani includ ministri si oficiali guvernamentali, reprezentanti ai organismelor nationale, regionale si internationale, ai institutiilor academice si ai sectorului privat – companii din domeniul telecomunicatiilor si al serviciilor de internet – fiind o oglindire a diversitatii membrilor UIT, unice in sistemul ONU.

Secretarul-General al ONU, António Guterres, a evidentiat „oportunitatea de a formula pozitii comune care vor modela transformarea digitala globala in anii urmatori” si a indemnat delegatii sa „profite de oportunitatile tehnologiei digitale, protejand in acelasi timp impotriva riscurilor pe care acestea le ridica”.

Intr-un mesaj video inregistrat, acesta i-a indemnat pe reprezentantii de nivel inalt ai guvernelor si industriei „sa puna progresul omenirii in centrul discutiilor” in urmatoarele trei saptamani.

Despre conferinta

Conferinta Plenipotentiarilor, organizata o data la patru ani, le permite natiunilor si guvernelor sa ia decizii coordonate privind evolutia tehnologiilor esentiale. PP-22 reprezinta un forum cheie pentru guvernele din fiecare regiune a lumii care le permite sa se puna de acord asupra unor aspecte precum armonizarea radio si prin satelit, standardizarea telecomunicatiilor si dezvoltarea digitala.

Alegerile pentru functia de viitor secretar-general al UIT sunt programate sa inceapa in dimineata zilei de joi, 29 septembrie, fiind urmate de alegerile celorlalti membri ai echipei de conducere a UIT.

Dupa incheierea alegerilor, cei aproximativ 2.500 de delegati din cele 193 de State Membre UIT vor decide asupra planurilor strategice si financiare ale organizatiei, precum si asupra caii de urmat pentru a conecta lumea in urmatorii patru ani.

„Intr-o lume din ce in ce mai dependenta de tehnologie, Conferinta Plenipotentiarilor UIT este o oportunitate de a aborda cele mai importante aspecte care vor modela viitorul digital pentru generatiile viitoare,” a spus domnul Sabin Sarmas, Presedintele desemnat al PP-22 si Presedintele Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor. „Obiectivul nostru principal – imbunatatirea vietii oamenilor – poate fi indeplinit doar prin adoptarea unui plan politic comun care sa reflecte prioritati precum protectia mediului, egalitatea de gen si incluziunea tinerilor. Aceasta voi sustine, alaturi de Guvernul Romaniei, in cadrul PP-22.”

PP-22 are loc intre 26 septembrie – 14 octombrie la Palatul Parlamentului din Bucuresti.

Mai multe informatii:

Despre UIT

Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (UIT) este agentia specializata a Organizatiei Natiunilor Unite pentru tehnologiile informatiei si comunicatiilor (TIC), care promoveaza inovatia in domeniul TIC alaturi de cele 193 de State Membre si membrii care reprezinta peste 900 de companii, universitati si organizatii internationale si regionale. Infiintata in urma cu 150 de ani, UIT este organismul interguvernamental responsabil de coordonarea utilizarii partajate a spectrului radio la nivel global, promovarea cooperarii internationale in ceea ce priveste asignarea orbitelor satelitare, imbunatatirea infrastructurii de comunicatii in regiunile in curs de dezvoltare, respective stabilirea de standarde globale care sa asigure interconectarea facila la o varietate de sisteme de comunicatii. De la retele in banda larga la cele mai noi tehnologii wireless, navigatia aeronautica si maritima, radioastronomie, monitorizarea oceanografica si monitorizarea prin satelit a Pamantului, tehnologii convergente de telefonie fix-mobil, internet si de radiodifuziune, UIT este hotarata sa conecteze lumea. Pentru mai multe informatii, vizitati www.itu.int.

Informatii via Ancom.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *