1. SMS marketing
 2. »
 3. Noutăţi
 4. »
 5. Notificări SMS pentru Clinici și Cabinete Medicale
notificari sms sector medical

Notificări SMS pentru Clinici și Cabinete Medicale

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Timp de citire: 3 minute

Imaginează-ți următoarele scenarii:

 • Pacientul ajunge la clinică și află că mai e un alt pacient programat la aceeași oră. 
 • Pacientul se învoiește de la muncă, străbate orașul până la sediul clinicii și când sosește află că medicul nu a putut veni. 
 • Pacienții uită de programare și medicii au mai multe ferestre libere într-o zi.

Câți clienți pierde cabinetul sau clinica dvs. din cauza comunicării ineficiente? Câți bani pierde practica dvs. din cauza neprezentării la programări?

Soluția? SMS-ul! Pe cât de simplu, pe-atât de eficient! Un instrument excelent de marketing, vânzări, suport clienți pentru sectorul medical, indiferent că vorbim de spitale, clinici medicale, cabinete medicale individuale, cabinete stomatologice.

Un instrument care vă permite să construiți relații pe termen lung cu pacienții și să le mențineți nivelurile de satisfacție ridicate.

Comunicarea cu fiecare pacient, în legătură cu programările, orele de deschidere, noutățile clinicii, ofertele și pachetele medicale, rezultatele analizelor, facturile etc., este consumatoare de timp, energie și necesită competențe organizatorice înalte. Este incredibil de ușor să o dăm în bară când nu avem un sistem de management al comunicării pe care ne putem baza.

SMS-ul permite și primirea rapidă a unui răspuns din partea pacienților, (2-way sms), aspect care vă va scuti de situații neplăcute. Cu un simplu reply “Da” /“Nu” la un SMS de tip reminder se elimină timpii morți cauzați de neprezentarea la programări.  

SMS-urile trimise în bulk sau individual, în timp real sau prin programarea acestora, cu ajutorul unui software sau al unei aplicații web-based cu backup în cloud, vă vor ajuta să economisiți timp și bani. 

Mesajele pe care vreți să le transmiteți ajung direct în mâinile pacienților. Iar aceștia, la rândul lor, pot comunica cu clinica, simplu și rapid, răspunzând la SMS. 

Iată cum puteți implementa un sistem de notificări prin SMS:

=> Prin folosirea unei platforme SMS Gateway, precum sendSMS.ro, pe care o puteți accesa printr-o interfaţă web, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole. Apoi puteţi schiţa, activa şi analiza o campanie SMS. În plus, cum întregul sistem este administrat printr-un portal web, aveți acces 24/7, de oriunde din lume. Reduceți costul unui call center expediind rapid informări și remindere și reduceți timpul alocat rezolvării unor situații problematice de tipul programare anulată, programare modificată, schimbarea programului clinicii. De asemenea, vă fidelizați clienții, promovând prin SMS pachete promoționale sau reduceri la diverse servicii.

=> Prin instalarea unui modul SMS compatibil cu aplicația CRM pe care o utilizați. Dacă folosiți Hubspot, ZenDesk, QDental, Monday.com, Zoho CRM, aflați că SendSMS.ro a dezvoltat module SMS compatibile, care vă permit să trimiteți rapid SMS-uri pacienților pentru a le reaminti de programare, pentru a le readuce aminte de clinica dvs. felicitându-i cu ocazia zilei de naștere sau onomastice, pentru a trimite URL-uri scurte către analize și alte pagini web din site. 

Dacă nu știți exact cum să construiți sau să dezvoltați baza de date cu numere de telefon, iată câteva idei:

 • Solicitați pacienților, la recepție, atunci când completează fișa, să se înscrie pentru alerte SMS.
 • Oferiți posibilitatea de înscriere pentru Notificări SMS în toate formularele și pe pagina web a clinicii.
 • Creați un cod QR cu un îndemn către abonare prin SMS și plasați-l pe pliante, flyere și broșuri.
 • Oferiți posibilitatea de abonare prin SMS în live chat-ul de pe site.   
 • Promovați pe rețelele sociale abonarea prin SMS pentru notificări privind pachetele promoționale.
 • Promovați abonarea prin SMS în reclamele radio și TV.

Mesajele SMS sunt o modalitate ideală de a comunica cu pacienții în timp real. Notificările prin SMS vă vor ajuta să economisiți timp și să reduceți costurile unui call-center. De asemenea, campaniile SMS vor contribui la fidelizarea clienților existenți și la obținerea de noi clienți. Aveți siguranța că mesajele vor fi citite de pacienții dvs., indiferent unde se află, căci telefonul mobil e mereu la îndemâna lor.

Fii în pas cu vremurile! Integrează Marketingul prin SMS în strategia ta!  

Trimite SMS la 072sendSMS și te vom contacta noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *