1. SMS marketing
  2. »
  3. Noutăţi
  4. »
  5. Apple va oferi suport pentru mesageria RCS începând cu 2024
standard rcs apple

Apple va oferi suport pentru mesageria RCS începând cu 2024

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Timp de citire: 2 minute

Apple a anunțat acum câteva zile că va oferi suport pentru standardul de mesagerie RCS pe iPhone. Apple a evitat până acum mesageria RCS în favoarea propriei sale platforme iMessage, dar incompatibilitățile de comunicare între Android și iPhone nu mai puteau fi evitate. Suportul de la Apple pentru standardul de mesagerie RCS va face mai ușoară partajarea de mesaje între telefoanele Android și iOS.

Ce este RCS Messaging?

Standardul RCS (Rich Communication Services) îmbunătățește mesageria clasică cu funcții avansate: fotografii și videoclipuri HD, carusele cu opțiuni, butoane configurabile, chatbots, text < 8000 de caractere. 

RCS (Rich Communication Services) este un protocol partajat între operatorii de telefonie mobilă și telefoanele Android. Mesageria RCS vine preinstalată pe smartphone-urile Android.

De ce face Apple această mișcare?

Vestea că Apple va aduce RCS pe iPhone este o surprinzătoare pentru mulți, dar anunțul vine într-un moment în care Apple este supus presiunilor legale de a interopera mai bine cu produse și servicii non-Apple.

Declarația, trimisă mai multor instituții de presă, spune: “Mai târziu, anul viitor, vom adăuga suport pentru RCS Universal Profile, standardul publicat în prezent de Asociația GSM. Credem că RCS Universal Profile va oferi o experiență de interoperabilitate mai bună în comparație cu SMS-urile sau MMS-urile. Acesta va funcționa alături de iMessage, care va continua să fie cea mai bună și mai sigură mesagerie pentru utilizatorii Apple.”

De ani de zile, Apple s-a bazat pe SMS și MMS pentru a reduce decalajul digital dintre aceste platforme de mesagerie (RCS și iMessage), deoarece RCS este deja susținută de jucători importanți precum Google, Verizon, AT&T și T-Mobile. 

Apple adoptă standardul RCS pentru comunicări de la persoană la persoană, dar nu și RCS Business Messaging (comunicări B2C).  

Cu noul upgrade, utilizatorii Apple vor putea trimite mesaje mai bune către dispozitive non-iOS – imagini și videoclipuri mai clare, confirmări de citire, vor putea partaja locația și unele fișiere într-un mod mai eficient. În plus, nu vor plăti fiecare mesaj, ca în cazul SMS și MMS, ci vor fi taxați doar pentru date, biți, ca parte a pachetelor comune de astăzi pentru smartphone, sau chiar prin utilizarea WiFi.

Absorbția RCS este acum mai mare, ajungând la aproximativ 1,2 miliarde de dispozitive care acceptă RCS pe piața globală, conform datelor MEF (Mobile Ecosystem Forum). Pentru prima dată există mai multe dispozitive RCS decât Apple. Schimbarea de către Google de la opt-in la un serviciu implicit a făcut din acest standard un adevărat înlocuitor al mesajelor SMS pe telefoanele Android.

 

Deții o afacere? RCS Messaging îți scoate în evidență brand-ul prin mesaje interactive și memorabile!

Află mai multe despre serviciul RCS Business Messaging aici: 

https://www.sendsms.ro/ro/notificari-rcs/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *