1. SMS marketing
 2. »
 3. Noutăţi
 4. »
 5. Cum sa cresti vanzarile magazinului online fara sa te promovezi online?
promovare-pe-mobile

Cum sa cresti vanzarile magazinului online fara sa te promovezi online?

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Încarc...
Timp de citire: 3 minute

SEO, Ads, Social Media, E-mail Marketing, Content Marketing, Influencer Marketing sunt strategii de Marketing Digital a caror utilitate este de necontestat. Insa, acestea sunt mari consumatoare de timp, energie si bani. Si, adesea, necesita multiple competente sau o echipa multi-disciplinara pentru a fi puse in practica.  

Dar, marketingul digital se extinde dincolo de canalele online; te poti folosi si de Radio, SMS, TV pentru a creste vanzarile in magazinul tau online. In timp ce reclamele pe radio si mai ales pe TV implica un buget semnificativ, reclamele prin SMS sunt accesibile oricui.

De multe ori, SMS-ul este un canal de marketing ignorat, deoarece pare prea simplu pentru a fi eficient. Insa, e tocmai invers!

Iata de ce: 

 • Telefonul mobil este verificat de pana la 200 de ori intr-o zi, astfel ca nu e de mirare ca 99% dintre mesajele SMS sunt deschise, fata de 20% din e-mailuri. 90% din SMS-uri sunt citite in primele 3 minute de la primire. SMS-urile au o rata de raspuns cu 209% mai mare decat mesajele pe Facebook. 
 • ROI-ul este excelent. Investitia intr-o campanie SMS este mica: atat financiar, cat si ca timp. Campaniile SMS au o performanta de 6-7 ori mai buna ca e-mailul. Rezultatele se obtin rapid, fata de SEO, Social Media organic sau Content Marketing. Rata de conversie a unei campanii SMS este cu 21% mai mare decat alte tipuri de campanii de marketing. 

Pentru a-ti promova magazinul online prin SMS Marketing, ai la dispozitie doua tipuri de prospectare: 

 • piata “calda” – poti merge pe o campanie SMS de fidelizare a clientilor existenti;
 • piata “rece” – poti apela la mobile advertising pe bazele de date cu numere de telefon ale operatorilor GSM. 

Campanii SMS de fidelizare

 In goana dupa clienti noi, putem usor uita de cei existenti. Tu cum tii legatura cu cei care au cumparat cel putin o data din magazinul tau online? Dupa cum spuneam si mai sus, e-mailurile sunt deschise in medie de 20% dintre clienti, in timp ce mesajele SMS au un open rate de 99%. 

Este mai ieftin sa iti fidelizezi clientii decat sa aduci noi clienti. In plus, studiile arata ca 80% din profiturile viitoare pot proveni de la doar 20% din clientii existenti. Utilizatorii care repeta o comanda pe acelasi site cheltuiesc cu 33% mai mult comparativ cu clientii noi. Probabilitatea de a converti un client existent este de 60 -70 %, in timp ce probabilitatea de a converti un nou prospect este de 5%-20%. 

Un mesaj text precum cel de mai jos iti poate aduce rapid vanzari: 

“[prenume-client], iti rasplatim loialitatea cu o reducere de 20% la orice produs din [nume-categorie]. Oferta valabila pana pe [data]! Profita acum https://ros.ms/campanie/ ”  

Cat te costa o astfel de campanie de marketing prin Sms? Iata cateva preturi orientative:  

 • Pentru a trimite 500 de sms-uri, de la un numar scurt : 23 euro
 • Pentru a trimite 1000 de sms-uri, de la un numar scurt : 44 euro
 • Pentru a trimite 1000 de sms-uri, de la un sender id dinamic : 47 euro.

 Campanii SMS “Cold Market”

Daca nu ai o baza cu numere de telefon, poti trimite campanii SMS catre baza de date de clienti a operatorilor GSM (Vodafone si Orange Romania), segmentata si filtrata dupa criteriile specificate de tine. Ai acces la milioane de clienti care si-au dat acordul sa primeasca oferte prin SMS. 

Poti trimite mesaje SMS de 160 caractere, cu originator alfanumeric (numele companiei) sau notificari RCS cu continut media imbogatit (fotografii, videoclipuri, audio si carusele).

Nu exista alta metoda mai simpla, rapida si ieftina de a acapara atentia unei audiente mari!

Un mesaj precum cel de mai jos iti poate aduce rapid vanzari: 

“[prenume-client], de Black Friday, avem reduceri de pana la 80% la [categorie-produse]. Livrare gratuita in [nume-oras]. Stoc limitat! Profita acum https://ros.ms/campanie/”  

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre strategiile de SMS Marketing potrivite pentru afacerea ta, informatii despre preturi, rentabilitate investitie si alte statistici specifice pietei din Romania, nu ezita sa ne contactezi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *