1. SMS marketing
 2. »
 3. Noutăţi
 4. »
 5. Cum gestionezi bugetul campaniilor SMS? Calculează cu atenție numărul de caractere!
SMS

Cum gestionezi bugetul campaniilor SMS? Calculează cu atenție numărul de caractere!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Timp de citire: 2 minute

Pentru a gestiona eficient bugetul campaniilor SMS, este important să contorizezi numărul caracterelor dintr-un SMS.  

 

Câte caractere are un SMS standard și cum le calculezi?

SMS-ul standard are 160 de caractere, inclusiv spații, suficiente cât să incluzi esențialul și cei mai importanți factori persuasivi pentru a converti (vânzări, abonări, descărcări). 

Prin SMS standard ne referim la mesajele care conțin doar caractere GSM (alfabet latin A – Z, cifre de la 0 la 9 și câteva caractere speciale precum ?, !).

Calculează numărul de caractere al SMS-ului folosind acest tool online: 

https://www.sendsms.ro/ro/sms-length-calculator/

Foarte important: scrie fără diacritice sau alte caractere unicode, precum simboluri, emoji, pentru a putea include cât mai multe caractere în costul unui singur SMS!

De exemplu, un mesaj de 160 de caractere scris cu diacritice poate face cât 3 părți de mesaj fără diacritice! Prin urmare, vei plăti pentru 3 credite, în loc de 1 credit; pentru 3 părți de mesaj, nu pentru 1.

Diacriticele din limba română și simbolurile unicode nu sunt incluse în setul implicit de caractere GSM, iar utilizarea acestora aduce de la sine extra-cost prin încercarea sistemului de a replica acel caracter, urmarea implicită fiind depășirea celor 160 de caractere ale unui mesaj standard.

Poți trimite și mesaje SMS standard mai lungi de 160 de caractere, evident, doar că vei fi taxat în consecință. Sistemul împarte SMS-ul în părți mai mici, care sunt recombinate pentru a fi livrate ca un singur SMS pe terminalul final, fiecare parte de SMS (credit) fiind taxată separat.

Dacă trimiți un mesaj lung se va taxa lungimea primului SMS pentru 160 de caractere, iar începând cu al 2-lea SMS, vei fi taxat pentru 153 caractere, deoarece 7 caractere sunt folosite pentru ceea ce se numește concatenare.

 • 1 – 160 de caractere = 1 credit SMS
 • 161 – 306 caractere = 2 credite SMS
 • 307 – 459 caractere = 3 credite SMS
 • Și așa mai departe…

SMS-uri cu emoticons? Vei putea accesa toată gama de emoji din aplicația web sendSMS. Dar, nu uita: caracterele Unicode sunt mai mari în octeți și vor scădea limita de caractere de la 160 la 70.

Dacă vrei să trimiți un mesaj cu emoticoane mai lung de 70 caractere, acesta va fi compus din multe părți de SMS (credite), dupa cum urmează:

 • 1 – 70 de caractere = 1 credit SMS
 • 71 – 134 caractere = 2 credite SMS
 • 135 – 201 caractere = 3 credite SMS
 • Și așa mai departe…

Acest calculator online te scutește de toate aceste socoteli, așa că folosește-l cu încredere: 

https://www.sendsms.ro/ro/sms-length-calculator/

Da, poți vinde cu un mesaj de 160 de caractere!

Partea bună este că, în ciuda limitelor, SMS-urile clasice au o rată de conversie și o rentabilitate excelentă. Asta pentru că nu contează cât de lung este un mesaj, ci cât de persuasive sunt elementele incluse în mesaj.

Îți venim în ajutor cu o serie de template-uri SMS care să te inspire în următoarea campanie de marketing: https://www.sendsms.ro/ro/exemple-sms/

Fiecare template corespunde, ca număr de caractere, unui singur credit SMS.

Nu-ți ajung 160 de caractere? Ai și alte opțiuni la îndemână:

 • Prin Viber Business trimiți mesaje de până la 1000 de caractere, cu un conținut îmbogățit (imagini, butoane interactive și linkuri). Află mai multe aici.
 • Prin Google RCS Business, mesageria preinstalată pe telefoanele Android, trimiți mesaje < 8000 de caractere, fotografii și videoclipuri HD, carusele cu produse sau opțiuni, butoane configurabile, chatbots. Află mai multe aici. Serviciul RCS Business Messaging va fi disponibil din 2024 și pe iPhone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *