1. SMS marketing
  2. »
  3. Noutăţi
  4. »
  5. Procesele logistice devin instrumente puternice de marketing, printr-un nou parteneriat încheiat de Postis și SendSMS

Procesele logistice devin instrumente puternice de marketing, printr-un nou parteneriat încheiat de Postis și SendSMS

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Timp de citire: 4 minute

București, 15 ianuarie 2021

Pentru compania de Marketing prin SMS și Mobile Advertising SendSMS, anul 2021 începe cu definitivarea unui parteneriat cu Postis, primul startup LogTech din România, companie ce a fost listată în Top 10 furnizori europeni de soluții pentru sectorul logistic ai anului 2020.

Ca urmare a modificărilor survenite în comportamentul cumpărătorilor și utilizarea pe o scară tot mai largă, pentru o gamă de produse tot mai variată, a canalelor de vânzare online, procesele de logistică și livrare capătă o importanță strategică pentru retaileri și relația  brandurilor cu clienții lor. Excelența operațională, diversificarea soluțiilor de livrare, transparența totală și comunicarea permanentă cu clienții pe parcursul întregii experiențe de cumpărare sunt factori determinanți pentru succesul vânzării prin canale digitale și loializarea cumpărătorilor.

Parteneriatul încheiat de SendSMS și Postis urmărește extinderea capabilităților de comunicare cu clienții aflate la dispoziția retailerilor și jucătorilor e-commerce care folosesc Platforma Postis pentru optimizarea și automatizarea proceselor de distribuție și livrare.

Prin integrarea noilor funcționalități de notificare și comunicare bidirecțională prin SMS dezvoltate de SendSMS cu sistemul de comunicare prin e-mail deja existent în platformă, Postis obține un sistem de comunicare omni-channel flexibil, personalizabil, scalabil, capabil să răspundă celor mai exigente cerințe ale retailerilor și adaptat oricărui profilul de cumpărător.

Cele două medii de comunicare prezintă fiecare propriile avantaje. Dacă prin e-mail este posibilă comunicarea în formă grafică și cu un conținut informațional mai bogat, prin SMS crește eficiența și este asigurat accesul către segmente de populație cu acces mai redus la tehnologie sau aflate în mișcare. 99% dintre mesajele SMS primite de cumpărători sunt deschise, iar aproximativ 90% sunt citite în primele 3 minute de la primire. Prin SMS, comunicarea uni- și bidirecțională devine mai rapidă și fluentă.

Sistemul integrat de comunicare prin e-mail și SMS disponibil în Platforma Postis este utilizat pentru notificarea cumpărătorilor asupra statusului de livrare, din momentul în care comanda este plasată până când coletul ajunge la destinație. Sistemul asigură posibilitatea de a continua comunicarea cu clienții și după finalizarea livrării, prin intermediul unor formulare de feedback și de măsurare a satisfacției după fiecare comandă procesată în parte. În plus, pot fi comunicate clienților oferte personalizate. În acest fel, este asigurată vizibilitatea completă asupra livrării, iar vocea clientului este mereu auzită.

 

“Platforma noastră a fost construită pentru a oferi infrastructura IT și expertiza necesare pentru transformarea sectoarelor de retail, logistică și transport, pentru atingerea excelenței operaționale și pentru crearea unor experiențe de cumpărare diferențiatoare. De aceea am creat Comunitatea Postis, în care colaborăm cu clienții noștri, cu toți actorii semnificativi din țară și străinătate și cu cei mai buni furnizori de tehnologii digitale, alături de care creăm noi standarde de industrie și ajutăm piața în ansamblul ei să evolueze. Mă bucur că putem anunța azi parteneriatul cu SendSMS, care aduce în platforma noastră tehnologie de vârf și bogata lor experiență în zona comunicării cu clienții.” Mircea Stan, CEO Postis

 

Parteneriatul încheiat între SendSMS și Postis aduce retailerilor și jucătorilor de e-commerce beneficii semnificative:

  • integrarea în cadrul unei singure platforme a tehnologiilor pentru managementul, optimizarea și automatizarea proceselor de distribuție și livrare, cu tehnologii avansate de notificare a clienților și comunicare bi-direcțională permanentă, de la plasarea comenzii până la sosirea coletului și post-livrare
  • link unic de urmărire a unei comenzi comunicat prin SMS sau e-mail
  • experiențe de client îmbunătățite, cu posibilitatea de creare de scenarii personalizate de comunicare în funcție de profilul acestuia
  • management simplificat al campaniilor, un singur punct de suport, o singură factură, timp de implementare și costuri operaționale reduse, prin utilizarea unei platforme unice pentru comunicarea omni-channel
  • posibilitatea de extindere și localizare a comunicării cu clienții oriunde în lume, în condiții eficiente de cost, cu utilizarea de operatori locali integrați în aceeași platformă

 

“Ne bucură să punem tehnologiile noastre la dispoziția clienților Postis și să contribuim la transformarea proceselor de logistică și supply-chain în instrumente puternice de marketing și relații cu clienții.

Aducem cu noi o experiență de peste 12 ani în SMS marketing și mobile advertising și, alături de Postis, construim instrumente flexibile, scalabile, care să contribuie la succesul retailerilor din România și de oriunde în lume.” Liviu Băltoi, CEO SendSMS

 

 

Platforma Postis asigură posibilitatea de a alege soluțiile optime de livrare din punct de vedere al costului, timpului de livrare și tipului de produs, indiferent de complexitatea ecosistemului logistic folosit.

Retailerii au integrate în aceeași platformă soluții de transport pentru orice tip de marfă și tip de ambalare (plic, colet, agabaritice, palet), în cea mai largă varietate de opțiuni de livrare: oricând (express sub o oră, în aceeași zi, a doua zi, livrări programate), oriunde (acasă, la birou, într-un magazin  al retailerului, într-un pick-up point sau locker din rețelele partenere, cu soluții dedicate pentru România, Europa și restul lumii), oricum (plată online, cu card sau cash la livrare), cu servicii cu valoare adăugată.

În plus, cumpărătorii acestora sunt mereu în control, pentru că le este oferită permanent vizibilitate, transparență, predictibilitate pe tot traseul comenzii, de la depozit sau magazin până acasă.

Despre SendSMS

SendSMS.ro este prima platformă de notificări multichannel din România, cu peste 12 ani experiență în SMS Marketing și Mobile Advertising.

Produsele și serviciile SendSMS includ:

Despre Postis

Înființat în 2016, Postis e primul start-up LogTech din România, care a revoluționat sectoarele de logistică și transport prin intermediul tehnologiilor IT – platforme digitale deschise, algoritmi de machine-learning, decizii de business bazate pe date, instrumente analitice și automatizare.

Lansată comercial în urmă cu 3 ani, Platforma Postis integrează toți furnizorii semnificativi de distribuție și livrare și poate fi utilizată de orice companie din România și Europa Centrală și de Est care transportă și livrează bunuri și care are nevoie de creșterea productivității, simplificarea operațiunilor, optimizarea costurilor, scalarea afacerii, ajustarea modelului de business sau intrarea pe noi piețe.

Platforma Postis este utilizată, în prezent, de peste 100 de clienți, printre care: Flanco, Ikea, Cărturești, Elefant.ro, Secom, Schmitz-Cargobull, Intersport, Cora sau Noriel. Ca urmare a creșterii accelerate din România, Postis se pregătește de o nouă rundă de finanțare pentru extinderea operațiunilor în Europa Centrală și de Est, care va marca trecerea companiei în faza de scale-up.

Pentru detalii accesați https://www.postis.eu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *