1. SMS marketing
  2. »
  3. Noutăţi
  4. »
  5. Cum poți crește Brand Awareness-ul prin SMS Marketing?
brand awareness metode

Cum poți crește Brand Awareness-ul prin SMS Marketing?

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Timp de citire: 3 minute

Brand Awareness-ul este mai mult decât o simplă recunoaștere a numelui. Este măsura în care consumatorii sunt familiarizați cu calitățile distincte ale produselor tale și ale companiei tale. O conștientizare puternică a brandului construiește încredere, influențează deciziile de cumpărare, crește loialitatea clienților. 

Este important de reținut că Brand Awareness-ul nu este un efort unic, ci un proces care necesită consecvență și adaptabilitate.

Strategiile folosite pentru a crește gradul de conștientizare al brandului se pot schimba în timp, în funcție de schimbările de pe piață, de comportamentul consumatorilor și de evoluția brandului în sine. 

Vrei să te asiguri că mesajul central, în jurul căruia se construiește strategia ta de marketing, ajunge la publicul țintă? Vrei să-ți promovezi produsele prin canale eficiente și rentabile?

Datorită simplității, vitezei și eficacității sale remarcabile, Marketingul prin SMS poate fi secretul din spatele succesului. 

Prin SMS Marketing, mesajul tău ajunge direct în mâinile publicului țintă, fără filtrul rețelelor Social Media sau al Inbox-urilor supraîncărcate.

Un număr de telefon, împreună cu permisiunea de înscriere, este de 10 ori mai valoros pentru marketeri decât o adresă de e-mail.

75%dintre consumatori preferă să primească notificări privind promoțiile prin SMS.

50% dintre consumatori efectuează achiziții directe după ce li s-a trimis un SMS “branduit” cu un cupon de reducere.

Marketingul prin SMS poate completa și amplifica cu succes alte forme de marketing: E-mail, Social Media, publicitatea Outdoor, publicitatea TV.  

Ai la dispoziție 2 tipuri principale de campanii prin care îți poți promova brandul: 

  • Campanii SMS clasice – expedierea de SMS-uri clasice către baza de clienți. Din câteva clickuri, trimiți SMS-uri în masă prin intermediul platformei noastre (creează cont aici). Într-un SMS clasic poți include text, emoji, link-uri scurte.  
  • Campanii SMS rich media – expedierea de SMS-uri cu conținut media îmbunătățit (foto și video HD, carusele cu produse, butoane de acțiune, hărți) – prin mesageria preinstalată pe telefoanele Android. Serviciul RCS Business Messaging îți scoate în evidență brand-ul prin mesaje interactive și memorabile.

sms vs rcs

SMS-urile clasice au o rată de deschidere de 99%. În medie, campaniile SMS clasice au o rată de conversie de29%.

Mesajele SMS Rich Media (RCS Business Messaging) au un engagement de 20 de ori mai mare decât de SMS-urile clasice și rate de conversie X2 sau X3 mai mari.

Cum colectezi numere de telefon pentru campaniile SMS Marketing?

Mulți consumatori sau clienți preferă să se aboneze prin SMS pentru a fi la curent cu reducerile și promoțiile produselor sau serviciilor de care au și vor avea nevoie în viitor. 

Nimeni nu refuză comunicarea prin SMS, dacă se respectă 3 reguli de bază: permisiunea utilizatorului, relevanța mesajului, frecvența optimă.

Metode prin care să crești numărul de abonați prin SMS:

  • Concursuri prin SMS – promovarea concursului prin radio, informații plasate pe ambalajele produselor comercializate. Poți direcționa clienții către un site cu termenii și condițiile abonării prin SMS la concurs și la viitoare oferte. Sau poți crea un număr scurt la care să se aboneze trimițând un cod prin SMS.  
  • Promovarea serviciului de abonare prin SMS în site-ul web, în rețelele sociale sau prin e-mail. Convinge utilizatorii oferindu-le reduceri și vouchere și/sau informații în exclusivitate în schimbul abonării prin SMS.
  • Dacă dețineți magazine fizice, plasați bannere cu coduri QR pentru abonarea prin SMS. De îndată ce scanează codul QR cu telefonul mobil, clienții sunt direcționați către o pagină web de informare, prin care își exprimă acordul pentru a fi informați prin SMS despre următoarele campanii de reduceri, respectându-se astfel regulamentul GDPR. În plus, în acest mod se pot obține și informații suplimentare: nume, gen, vârstă, preferințe etc.
  • Serviciul Mobile Advertising pe bazele operatorilor GSM oferit de sendSMS îți oferă acces la mii, sute de mii, până la milioane de potențiali clienți. Dacă n-ai o bază generoasă cu numere de telefon, sendSMS te ajută să livrezi mesaje SMS către baza de clienți Vodafone și Orange România, segmentată și filtrată după criteriile specificate de tine (locație, gen, vârstă, tip de telefon etc). Ofertele speciale, reducerile sau anunțurile despre evenimente, livrate prin SMS-uri clasice și rich media, vor stimula interesul și vor încuraja interacțiunea cu marca. Aceste mesaje directe creează o senzație de exclusivitate și urgență.

În concluzie, Marketingul prin SMS oferă oportunități unice de a crește brand awareness-ul, printr-o abordare directă, personalizată și măsurabilă. 

Integrarea inteligentă a SMS-urilor în strategia de marketing a brandului poate îmbunătăți recunoașterea, loialitatea și, în cele din urmă, succesul pe piață. 

Pentru mai multe informații, vizitează pagina noastră cu răspunsuri la întrebări frecvente sau intră în legătură cu unul din consultanții noștri, trimițând SMS la 0727 363 767

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *